понеділок, 10 січня 2011 10:18

Землетрус у Чилі знищив будинки і кілометри автошляхів (ФОТО)

У центральних частинах Чилі зафіксовано землетрус магнітудою 5,9. Його епіцентр перебуває в 129 км на північний захід від міста Консепсьйон. Точної інформації про жертви і руйнування поки не надходило. Відомо про зруйновані кілометри автошляхів і будинки.

Тиждень тому в центральних і південних областях країни стався землетрус магнітудою 7,1. У лютому минулого року ця південноамериканська країна зазнала руйнівного землетрусу магнітудою 8,8, який забрав життя понад 600 людей і став причиною масштабних руйнувань. Відтоді в центрі і на півдні Чилі країни - небувала сейсмічна активність. Тут зареєстровано більше 1 тисячі підземних поштовхів, близько 200 з них були досить потужними.

Раніше землетрус магнітудою в 5,1 стався на індонезійському острові Суматра.

Епіцентр поштовхів перебував на глибині приблизно 17 км у районі міста Бенкулу. Радіус поштовхів становив не менше 186 км. Шар вулканічного попелу практично повністю покрив вулиці міста Джокьякарта, розташованого в 26 кілометрах на південь від вулкана Мерапі.

Робота аеропорту міста була перервана на кілька годин для розчищення злітно-посадкової смуги від золи.

Вести

Зараз ви читаєте новину «Землетрус у Чилі знищив будинки і кілометри автошляхів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі