четвер, 27 грудня 2007 12:29

Землетрус на Дніпропетровщині може повторитися

Сейсмологи попереджають, що землетрус, що стався у вівторок, 25 грудня, недалеко від Кривого Рогу, може виявитися не останнім.

Фахівці поки не можуть сказати напевне, що стало причиною підземних поштовхів біля Кривого Рогу. Лише відзначають: раніше Дніпропетровська область не вважалася сейсмічно небезпечною зоною.

"Поки невідомо, чи дійсно це було землетрус. Річ у тому, що в Кривому Розі багато компаній, що займаються видобутком руди. Цілком можливо, що одна з них за допомогою вибуху добувала породу із землі. Точніше ми зможемо сказати, коли закінчиться перевірка", - розповів заступник директора Київського інституту геофізики Олександр Кендзера.

Але все таки Кендзера підкреслив, що нічого незвичайного в тому, що під Кривим Рогом могли бути підземні поштовхи, немає.

"Територія України розташована на кордоні могутнього сейсмоактивного поясу, центр якого знаходиться в Туреччині, - пояснює Кендзера. - Якщо виявиться, що під Кривим Рогом все-таки був землетрус, це може мати серйозні наслідки".

Як він відзначив, в Дніпропетровській області знаходиться багато екологічно небезпечних підприємств. У разі землетрусів там можливі викиди токсичних речовин, що може привести до екологічної катастрофи.

Як повідомив центр пропаганди управління Міністерства надзвичайних ситуацій в Дніпропетровській області, о шостій годині ранку головний центр контролю Національного космічного агентства України і сейсмічної станції Криму зафіксували поштовхи силою 4 бали на південь від Кривого Рогу.

У будинках в місцевих жителів дзвеніло скло, а із столів падав посуд, відзначив очевидець.

"Руйнувань і пошкоджень будівель, що постраждали немає", - сказано в повідомленні центру.

Ситуацію контролює управління МНС в Дніпропетровській області, повідомляє АМИ ""Новости - Украина"".

Зараз ви читаєте новину «Землетрус на Дніпропетровщині може повторитися ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі