субота, 11 січня 2020 20:24

Зеленський записав звернення щодо авіакатастрофи в Ірані

Зеленський записав звернення щодо авіакатастрофи в Ірані
Президент пообіцяв, що розслідування встановить причину аварії. Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський записав ввідеозвернення з приводу катастрофи українського літака в Ірані.

"Ранок 8 січня 2020 року став чорною сторінкою в історії і України, і всього світу. Мої щирі співчуття родичам і близьким одинадцяти загиблих громадян України: Володимира Гапоненка, Олексія Наумкіна, Сергія Хоменка, Катерини Статнік, Ігоря Матькова, Марії Микитюк, Дениса Лихна, Валерії Овчарук, Юлії Сологуб, Олени Малахової та Ольги Кобюк", - сказав він, передає Офіс президента.

Зеленський запевнив, що їхнім родинам держава надасть усю необхідну допомогу.

"Розслідування авіакатастрофи здійснить комісія, створена Організацією цивільної авіації Ісламської Республіки Іран. До Ірану у складі пошуково-рятувальної групи о 3.30 вже прибули 45 наших фахівців, зокрема з Державної авіаційної служби, Національного бюро розслідувань авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та представники МАУ. Через 2 години вони вирушать до місця катастрофи", - повідомив президент.

В Україні проведуть позапланові та повні перевірки стану безпеки польотів МАУ та інших авіакомпаній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа в Ірані: всі підсумки в цифрах

До з'ясування всіх причин катастрофи українським авіакомпаніям заборонили польоти в повітряному просторі Ірану та Іраку. Зеленський рекомендував українцям утриматися від відвідання цього регіону.

"Й до відправлення українського літака, й після нього в міжнародному аеропорту Тегерана сідали та злітали літаки міжнародних, зокрема і європейських авіакомпаній. Польоти припинили тільки Сполучені Штати Америки. Жодна інша країна не забороняла польоти своїх авіакомпаній над Іраном та не скасовувала рейси до ранкової авіакатастрофи", - сказав Зеленський.

Він пообіцяв, що розслідування встановить точну причину авіакатастрофи.

Літак Boeing 737-800 Міжнародних авіаліній України, що виконував рейс за маршрутом Тегеран-Київ, розбився відразу після зльоту з тегеранського аеропорту в середу поточного тижня.

Всі 176 осіб, які перебували на боту, загинули. Серед них - громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

Причиною катастрофи став людський фактор, повідомив генштаб збройних сил Ірану.

"Український літак, який зазнав катастрофи раніше на цьому тижні поблизу Тегерана, слідував занадто близько до чутливого військового об'єкту і був збитий. Причиною є людський фактор", - йдеться у заяві.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський записав звернення щодо авіакатастрофи в Ірані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі