середа, 15 січня 2020 04:01

Зеленський відкрив лікарню "Феофанію" для усіх українців

Зеленський відкрив лікарню "Феофанію" для усіх українців
Зеленський відкрив доступ українцям до депутатської клініки. Фото: Главком

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про доступ громадян до медичної допомоги, що надається елітною клінічною лікарнею "Феофанія".

"Кабінету міністрів України та Державному управлінню справами y тримісячний строк вжити заходів, необхідних для забезпечення доступності для громадян сучасних методів діагностики та лікування, високоспеціалізованої медичної допомоги, що надається клінічною лікарнею "Феофанія" Державного управління справами", - ідеться в указі, який набирає чинності 15 січня 2020 року.

"Феофанію", яка лікувала народних депутатів і держчиновників, кожна нова влада обіцяла зробити доступною для звичайних українців. У самій клініці проти цього не заперечують, але уточнюють: це можливо, якщо відомий чіткий механізм фінансування за кожного пацієнта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці зможуть отримати пів сотні безкоштовних процедур у лікарнях

Минулого року нардепи не підтримали законопроект, який би підтримував закритість медичного закладу.

Ідею створити в Україні єдиний медичний простір, де всі відомчі медзаклади, такі як лікарні для залізничників, чорнобильців чи держслужбовців, мають стати відкритими для всіх громадян просувало Міністерство охорони здоров'я. Будь-який пацієнт зможе потрапити у будь-який медзаклад за направленням сімейного лікаря, казала в.о. міністра Уляна Супрун.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відкрив лікарню "Феофанію" для усіх українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі