вівторок, 12 січня 2021 05:10

Зеленський указом підвищив зарплати працівникам лабораторій

Зеленський указом підвищив зарплати працівникам лабораторій
Працівникам лабораторій підвищили платню. Фото: 5 канал

Президент Володимир Зеленський підписав закон про підвищення зарплат працівникам лабораторій, які проводять діагностику коронавірусу.

Закон набуде чинності наступного дня після його опублікування, але діяти почне тільки через місяць, повідомляється на сайті президента.

"Сьогодні в клінічних лабораторіях працюють фахівці з вищою професійною немедичною освітою: біологи біохіміки, бактеріологи і інші, які проводять діагностику COVID-19, при цьому не отримують доплату до заробітної плати, встановлену для медичних та інших працівників закладів охорони здоров'я, які надають медичну допомогу хворим на коронавірус. Підписаний Президентом закон поширює соціальні права і пільги медичних і фармацевтичних працівників на зазначених вище професіоналів", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інфекціоністка пояснила, чому лікарям потрібно підвищити зарпалату

Кабмін з дня набрання чинності цим законом повинен встановити доплати до заробітної плати зазначеної категорії осіб на період дії заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусу.

Уряд підтримав законопроєкт №4464, який передбачає пільги та підвищення оплати праці професіоналів з вищою немедичною освітою, які працюють в системі охорони здоров'я.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський указом підвищив зарплати працівникам лабораторій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі