четвер, 09 липня 2020 12:42

Зеленський сподівається, що 1 вересня діти підуть до школи

Зеленський сподівається, що 1 вересня діти підуть до школи
Володимир Зеленський під час візиту на Волинь сказав, що вірить у відсутність 2-ї хвилі Covid-19. Фото: Скрін з відео facebook.com/president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський сказав, що Україна не готова до дистанційного навчання. Водночас він вірить, що вдасться уникнути другої хвилі коронавірусу, і школи відновлять традиційне навчання з 1 вересня.

Про це Зеленський сказав у коментарі журналістам під час робочої поїздки на Волинь.

У президента спитали: наступного навчального року планують дистанційне навчання чи діти підуть до школи?

"Не можу сказати згідно з нашими розрахуваннями. Їх не можна вважати стовідсотковими. У нас більш-менш поки що хвилі другої немає. Всім потрібно бути обережними, бо через необреженість збільшується кількість захворівших. Якщо відповідати про вересень, я вважаю, що ми не готові. Бо якщо дистанційне навчання, треба, щоб 3G чи 4G-покриття було по всій країні. Тому я не знаю, наскільки ми готові до дистанційного навчання. Школа онлайн була по телевізору, це пов'язано з тим, що у нас досі немає інтернету по всій країні", - розповів Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюватиме школа із 1 вересня: МОН має кілька варіантів

А потім додав, що уряд готовий до відкриття шкіл з 1 вересня. А сам він вірить у відсутність другої хвилі Covid-19.

"Готові. Віримо, що не буде хвилі. І тому діти будуть навчатися в нормальній соціальній сфері і нормально спілкуватися", - сказав очільник держави.

8 липня повідомили про новий антирекорд: за добу в світі виявили 213 280 нових заражень коронавірусом, 5518 пацієнтів померли.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський сподівається, що 1 вересня діти підуть до школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі