четвер, 06 травня 2021 18:40

Зеленський підписав закон про декрет для чоловіків

Зеленський підписав закон про декрет для чоловіків
Закон розширяє можливості чоловіків у догляді за дітьми. Фото: pexels.com

Президент Володимир Зеленський підписав закон про рівні можливості для чоловіків і жінок у питанні поєднання роботи із сімейними обов'язками.

"Цей закон дасть змогу створити передумови для посилення ролі батька у вихованні дітей і розвитку відповідального батьківства в Україні", - ідеться в повідомленні Офісу президента.

Угода дає право чоловікам на відпустку з догляду за дитиною.

Закон передбачає новий одноразовий вид відпустки в разі народження дитини тривалістю до 14 календарних днів, який оплачується коштом роботодавця.

Відпустку зможе отримати: чоловік, дружина якого народила дитину, батько дитини, якщо він не одружений із матір`ю дитини, але проживає спільно, баба, дід, або інші повнолітні родичі дитини, які фактично його доглядають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додаткова відпустка й чоловік у декреті: перша леді прокоментувала новий закон

Закон визначив відпустку з догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку як рівне право кожного з батьків. Установили право працівників обох статей, які мають дітей з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, на додаткову відпустку.

Верховна Рада України в другому читанні схвалила закон, який розширить можливості чоловіків у догляді за дітьми. Документ підтримали 269 народних депутатів. Закон дозволяє взяти одноразову оплачувану відпустку на 14 календарних днів.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський підписав закон про декрет для чоловіків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі