неділя, 13 жовтня 2019 15:49

Зеленський не втручається: через Коломойського провалили переговори з МВФ

Зеленський не втручається: через Коломойського провалили переговори з МВФ
Заступниця глави Національного банку Катерина Рожкова заявила, що переговори з МВФ гальмує ситуація з Приватбанком. Фото: РБК.

Заступниця глави Національного банку Катерина Рожкова заявила, що переговори з МВФ гальмує ситуація з Приватбанком.

"Обговорення з МВФ наступного траншу фінансування заморожено через проблеми Приватбанку. Це для них і для міжнародної спільноти червона лінія", – зазначила представник НБУ, пише ua.news.

Вона додала, що поки не вирішиться ситуаці навколо Приватбанку, український інвестиційний клімат буде нестабільним.

НБУ не відкидає варіант розрахунку з екс-акціонерами. Рішення Зеленського не втручатися в суперечку розчарувало Рожкову.

"Мова йде про судову реформу, верховенство закону. Мова йде про олігархічні структури влади. МВФ хоче сильний сигнал від уряду про збереження адміністративної незалежності Приватбанку і незалежності Національного банку України", - каже Рожкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський має вирішити, хоче він бути "слугою народу" чи слугою олігархів – Financial Times

НБУ чекають від Зеленського наступних слів: "Націоналізація була необхідна для збереження фінансової стабільності країни і що, відповідно до закону, банк не може бути повернутий екс-акціонерам".

"В цій ситуації ми не зможемо продовжувати працювати з МВФ в рамках попередньої угоди, тому що МВФ потрібна ясність", - пояснює Рожкова.

Рішення по Приватбанку буде прийняте в Києві наступного тижня.

Майже 3,5 тисячі гривень заплатив кожен українець за порятунок ПриватБанку. Рятуючи його від банкрутства 2016 році, уряд націоналізував фінансову установу, і це коштувало платникам податків 150 млрд грн

Зараз ви читаєте новину «Зеленський не втручається: через Коломойського провалили переговори з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі