понеділок, 03 серпня 2020 14:35

Зеленський наказав пояснити українцям нові умови карантину

Зеленський наказав пояснити українцям нові умови карантину
Зеленський хоче, щоб людям пояснили нові принципи карантину. Фото: Офіс президента

Пояснити людям, як відбувається розподіл на 4 зони та навіщо потрібен адаптивний карантин, вимагає президент Володимир Зеленський.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що показник захворюваності зріс до 82,8 на 100 тис. населення, повідомляє пресслужба Офіса президента.

Заповненість ліжок на Закарпатті становить майже 69%, а в Києві, на Івано-Франківщині, Львівщині, Рівненщині та Буковині – понад 40%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як українцям виїжджати з червоної зони карантину

З 1 серпня Міністерство охорони здоров'я поділило регіони на 4 карантинні зони за рівнем поширення коронавірусу - зелену, жовту, помаранчеву і червону. Місцева влада кількох міст, зокрема Луцька, Тернополя та Івано-Франківська, висловила невдоволення віднесенням регіонів до червоної та помаранчевої карантинних зон, де діють найсуворіші обмеження.

Проєкт рішення про незгоду на запровадження жорсткішого карантину в Луцьку, який віднесли до червоної зони, розглянули в міській раді. В обласному центрі не запроваджуватимуть жорсткого карантину. За словами заступника керівника управління з надзвичайних ситуацій і цивільного захисту населення Анатолія Свірського, нагальної потреби вживати додаткових заходів немає.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський наказав пояснити українцям нові умови карантину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі