вівторок, 25 лютого 2020 20:23

"Зеленський летить у прірву і вся країна разом із ним" - філософ

"Зеленський летить у прірву і вся країна разом із ним" - філософ
Сергій Дацюк: Зеленський не відмовився від свого кола й трансляції власного медіа-продукту. Фото: Тарас Подолян

На Мюнхенській конференції з безпеки оприлюднили план припинення війни на Донбасі. Його поява - це тільки ваша проблема. Не можемо звинувачувати тих, хто це розробив.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" говорить філософ Сергій Дацюк.

"Інноваційний план по Донбасу мала представити Україна. 12 пунктів обговорюють у світі й ніхто не згадує промову Зеленського. Це неймовірний провал нашої влади", - наголошує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки виборців готові голосувати за Зеленського

Володимир Зеленський не може давати раду викликам, що стоять перед ним, вважає Сергій Дацюк.

"Людина прокидається зранку, п'є чай, іде на роботу. Це - завдання. Коли стикається з тим, до чого не має компетенції, перед нею постає виклик. Відповідь на нього пов'язана з двома речами: відмова та подолання. Масштабні виклики вимагають масштабних відмов.
Зеленський не відмовився від свого кола й трансляції власного медіа-продукту. Він - президент. Контекст його акторського мистецтва втрачає сенс. Від стосунків із Коломойським теж не відрікся. Звільнення Андрія Богдана з керівника Офісу президента не є відмовою. Мав зайняти чітку позицію, наприклад, щодо Приватбанку.
Подолань Зеленський теж не робив. Багато обіцяв. Референдум, "прийде весна - саджати будемо". Мова навіть не про відсутність компетенції. Він не може бути державним діячем. Не здатен приймати виклики. Летить у прірву. І вся країна разом із ним", - додає філософ.

Повне інтерв'ю з Сергієм Дацюком читайте у журналі "Країна" від 27 лютого.

Зараз ви читаєте новину «"Зеленський летить у прірву і вся країна разом із ним" - філософ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі