понеділок, 18 листопада 2019 16:17

Зеленська назвала свою головну місію в статусі першої леді

Автор: vogue.ua
  У статусі першої леді Зеленська планує працювати над вирішенням низки соціально важливих проблем.
У статусі першої леді Зеленська планує працювати над вирішенням низки соціально важливих проблем.

Перша леді України Олена Зеленська своїми першочерговими завданнями в новому статусі обрала розвиток культурної дипломатії, здоров'я дітей й урівняння можливостей для всіх українців.

Розповіла про це в інтерв'ю українському виданню Vogue.

"Я виросла в Кривому Розі, живу в цій країні все життя й добре розумію, як багато в нас проблем. Але якщо хапатимуся за все, не вийде нічого, тому наша команда вирішила зосередитися на конкретних завданнях: здоров'я дітей, рівні можливості для всіх українців і культурна дипломатія", — відзначила перша леді.

У межах своєї програми Зеленська має намір реформувати систему харчування в українських школах.

"Чим раніше привчаєш дітей до культури харчування, тим простіше потім пояснити, що брокколі – це краще, ніж ковбаса. Якщо дітям не подобається шкільний обід, вони йдуть у сусідній кіоск і купують те, що їм подобається, не замислюючись про користь або шкоду. Тому не дивно, що найпоширеніші проблеми зі здоров'ям дітей – захворювання шлунково-кишкового тракту", – зазначила дружина президента.

Включила до своєї програми перша леді також боротьбу з домашнім насильством, підтримку паралімпійців, розробку інклюзивної інфраструктури в містах України й вирішення низки інших соціально важливих проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хто подумає про Україну?" - Зеленська отримала шквал критики через японську освіту

Олена Зеленська з'явилась на обкладинці грудневого номеру Voguе. Фотографував першу леді для глянцю голландський фотограф Пол Беллаарт. У номері вийде широкоформатна журнальна історія, у якій героїня розповідає про життя у новому статусі, нові обов'язки й можливості, а також про моду як інструмент культурної дипломатії.

Зараз ви читаєте новину «Зеленська назвала свою головну місію в статусі першої леді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі