Поліфеноли із зеленого чаю, що володіють сильними антиоксидантними властивостями, захищають клітини мозку від хвороби Паркінсона. Учені з Уельського університету продемонстрували їх ефективність на експериментальній моделі важкого дегенеративного захворювання нервової системи.
Учений Баолу Чжао і його колеги продовжили дослідження зеленого чаю, для якого ними ж вже були показаны нейропротективні властивості.
Цього разу їх метою стала хвороба Паркінсона, що розвивається при загибелі дафамінпродукуючих клітин центральної нервової системи. На сьогоднішній день специфічної й ефективної терапії не існує, а тому навіть такі дослідження сприймаються вченими всього світу серйозно.
Уельські фахівці показали, що поліфеноли не просто захищають дафамінпродукуючі нейрони від загибелі, але і інгібірують цикл ROS-NO, що приводить до старіння всіх клітин організму.
Якщо ліки будуть розроблені ще не скоро, то природний спосіб отримання поліфенолів вже відомий. Правда їх концентрація в чашці хорошого зеленого чаю скоріше профілактична, ніж терапевтична, повідомляє "Подробности".
Коментарі