пʼятниця, 14 грудня 2007 19:44

Зелений чай допомагає від хвороби Паркінсона

Поліфеноли із зеленого чаю, що володіють сильними антиоксидантними властивостями, захищають клітини мозку від хвороби Паркінсона. Учені з Уельського університету продемонстрували їх ефективність на експериментальній моделі важкого дегенеративного захворювання нервової системи.

Учений Баолу Чжао і його колеги продовжили дослідження зеленого чаю, для якого ними ж вже були показаны нейропротективні властивості.

Цього разу їх метою стала хвороба Паркінсона, що розвивається при загибелі дафамінпродукуючих клітин центральної нервової системи. На сьогоднішній день специфічної й ефективної терапії не існує, а тому навіть такі дослідження сприймаються вченими всього світу серйозно.

Уельські фахівці показали, що поліфеноли не просто захищають дафамінпродукуючі нейрони від загибелі, але і інгібірують цикл ROS-NO, що приводить до старіння всіх клітин організму.

Якщо ліки будуть розроблені ще не скоро, то природний спосіб отримання поліфенолів вже відомий. Правда їх концентрація в чашці хорошого зеленого чаю скоріше профілактична, ніж терапевтична, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Зелений чай допомагає від хвороби Паркінсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі