понеділок, 08 червня 2020 20:24

"Зелена" влада втратила шанс на реформування країни - Огризко

"Зелена" влада втратила шанс на реформування країни - Огризко
Володимир Огризко: без реальної реформи судової системи не можемо реформувати країну й розвивати економіку. Якщо правовій системі не довіряють підприємці, інвестиції не приходитимуть. Фото: Тарас Подолян

Рік президентства Володимира Зеленського був досить суперечливим.

Про це в інтерв'ю журналу "Країна" сказав дипломат Володимир Огризко.

"У зовнішній політиці по Криму та Донбасу результатів немає. Війну обіцяли зупинити швидко, "припинити стріляти". Цього не сталося. Стратегії влада не має, а хаотичні рухи результатів не приносять. Якщо будемо лізти у внутрішні американські проблеми, загубимо головного партнера. В інтеграції до ЄС і НАТО також не помітно суттєвих зрушень. Єдине - є надія на отримання промислового безвізу. Це може відкрити для нас нові економічні можливості", - пояснює він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Втручаючись у вибори США, Зеленський ставить під загрозу і свою владу, й Україну" - дипломат

За словами експерта, у внутрішній політиці є позитиви й регрес.

"Після інавгурації прийшов генеральний прокурор Руслан Рябошапка. Почав реально реформувати прокуратуру. Тому його швидко відправили у відставку. Секретарем Ради національної безпеки й оборони призначили Олександра Данилюка. Намагався змінити систему безпеки й налагодити реальну взаємодію з НАТО. Його так само звільнили. Про судову систему годі й говорити. Приймають пачками рішення, що потрібні тому чи іншому учаснику процесу. Але без реальної реформи судової системи не можемо реформувати країну й розвивати економіку. Якщо правовій системі не довіряють підприємці, інвестиції не приходитимуть.
Добре, що ухвалили закон про неповернення націоналізованих банків колишнім власникам. Це відкриває для нас продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.
Позитив - зняття депутатської недоторканості. Але притягнення народного обранця залежить тепер від волі генерального прокурора. А в нас це ручна постать. "Зелена" влада мала великий шанс прийняти потрібні Україні закони в економічній, судовій сфері. Він втрачений", - додає дипломат.

Повне інтерв'ю з Володимиром Огризком читайте у журналі "Країна" від 4 червня.

Президент Володимир Зеленський затвердив річну програму з реалізації політики євроатлантичної інтеграції України.

Зараз ви читаєте новину «"Зелена" влада втратила шанс на реформування країни - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі