четвер, 27 березня 2008 19:32

Збудують завод кормів для котів

Губернатор Чернігівщини Володимир Хоменко, 48 років, на нараді з питань інвестицій сказав підлеглим, що необхідно провести оцінку родючості ґрунтів.

— Деякі інвестори агресивно використовують землю, — каже Хоменко. — Підживлюють тільки селітрою. Це добриво — як наркотик для рослин.

Торік інвестиції в економіку Чернігівщини зросли в 1,3 разу й сягнули 2,1 млрд грн. Найбільше грошей надійшло із країн Євросоюзу — 85,6%. Зокрема, німецькі інвестиції становили 49,2%. Британські Віргінські острови інвестували 4,6%, Кіпр — 7,1%. Цьогоріч планують залучити в економіку 2,6 млрд грн.

Юрій Сухомлин з управління економіки Чернігівської облдержадміністрації назвав найвизначніші інвестиційні проекти цього року. У переліку — завод керамічної цегли в селі Левковичі Чернігівського району, завод із виробництва блочних будинків у селі Новий Биків Бобровицького, будівництво фабрики з виготовлення дверей "Порта" в Ніжині та завод кормів для домашніх тварин компанії "Марс".

— Представники "Марсу" оглянули два майданчики в Ніжині й Прилуках, але ще не визначилися, де будуватимуть, — каже Сухомлин.

Зараз ви читаєте новину «Збудують завод кормів для котів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі