вівторок, 18 березня 2008 18:34

Збори українських кінотеатрів зростають, а не падають

За офіційними даними міжнародної організації МРАА збори українських кінотеатрів за січень-лютий 2008 року збільшилися на 24%.

Про це у своєму листі на адресу президента Віктора Ющенка, прем"єра Юлії Тимошенко та голови Верховної Ради Арсенія Яценюка повідомив гендиректор B&H Film Distribution Богдан Батрух.

Посилаючись на дані організації, він також зауважив, що кількість глядачів у кінотеатрах України за цей же порівняльний період збільшилася на 6%, повідомляє прес-служба B&H Film Distribution.

"Лист написано у відповідь на звернення до вищого керівництва держави від деяких дистриб"юторів, які представляють російські компанії, також підписаного директорами 58 кінотеатрів", – сказав Батрух.

При цьому він зауважив, що на противагу є 109 кінотеатрів, які відмовилися підписувати таке звернення.

Батрух також наголосив, що жоден з дистриб"юторів – авторів звернення не виконує умови Меморандуму про співпрацю між Міністерством культури, дистриб"юторськими компаніями та демонстраторами фільмів.

Останнім документом, зокрема, передбачалося зобов"язання обов"язкового дублювання українською мовою фільмів іноземного виробництва, починаючи з 1 лютого 2007 року.

"Існує нагальна потреба навести порядок у дотриманні законодавства в кіноіндустрії", – підкреслив у своєму листі Батрух. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Збори українських кінотеатрів зростають, а не падають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі