пʼятниця, 25 липня 2008 13:06

Збиток від тропічного шторму "Доллі" склав $750 мільйонів

Збиток від тропічного шторму "Доллі" склав $750 мільйонів
На півдні Техасу в долині Ріо Гранде влада приступила до ліквідації наслідків тропічного шторму "Доллі", збиток від якого, за попередніми оцінками, склав 750 мільйонів доларів.

Раніше президент Джордж Буш оголосив 15 округів штату Техас зоною лиха. Близько 159 тисяч осіб досі залишаються без світла та електрики.

За словами директора департаменту внутрішньої безпеки штату, над відновленням пошкоджених ураганом енергомереж працюють 1500 людей.

Наголошується, що обірвані вітром лінії електропередачі представляють одну з головних небезпек для місцевих жителів: один чоловік загинув від удару струмом, коли проходив повз електричний стовп, що впав.

Відкрито сім центрів екстреної допомоги населенню, що займаються розподілом води, льоду, їжі та санітарних аптечок. Рух транспорту дорогами фактично відновлений за винятком деяких районів, які все ще залишаються затопленими.

Наголошується, що шторм "Доллі" наніс значний збиток урожаю бавовни в долині Ріо Гранде. Проливний дощ та сильні вітри прибили до землі бавовну на 92 тисячах гектарів.

Нагадаємо, що ураган "Доллі" досяг південних округів Техасу в середу, 23 липня. До цього часу його сила стала слабшою, і ураган був перекваліфікований в тропічний шторм. Пориви вітру досягали 44 метрів на секунду. Шторм супроводжувався випаданням рекордної кількості опадів, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Збиток від тропічного шторму "Доллі" склав $750 мільйонів ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі