пʼятниця, 17 серпня 2007 12:42

Збиток від підриву "Невського експреса" склав більше 215 мільйонів рублів

Збиток, понесений Жовтневою залізницею (ЖЗ) в результаті підриву "Невського експреса", оцінюється більш як у 215 мільйонів рублів, заявив виконуючий обов"язки начальника ЖЗ Анатолій Краснощек.

У вказану суму включені витрати на харчування пасажирів "Невського експреса", що склали, за словами Краснощека, 2,5 мільйона рублів, а також засоби, виділені на усунення наслідків аварії, і виплати компенсацій за квитки, здані пасажирами.

Унаслідок порушення залізничного сполучення на різних напрямах після  підриву "Невського експреса", пасажири повернули більше 2,5 тисяч квитків.

Пасажирський швидкий поїзд 166 "Невський експрес" пізно увечері 13 серпня потерпів крах і зійшов з рейок результаті підриву саморобного вибухового пристрою, закладеного під залізничне полотно на перегоні Бурга, - Мала Вишера.

У результаті інциденту постраждали 60 чоловік, 19 з них були госпіталізовані. Під поїздом була виявлена воронка завглибшки 1,5 метра. Відповідальність за подію узяли на себе чеченські бойовики з угрупування "Ріяд Саліхин", яке раніше очолював Шаміль Басаєв.

Зі свого боку, правоохоронні органи розглядають дві основні версії: діяльність націоналістичних організацій і "кавказький слід". Прокуратурою було порушено кримінальну справу по статті "теракт", передає РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Збиток від підриву "Невського експреса" склав більше 215 мільйонів рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі