середа, 20 лютого 2008 13:46

Завтра вранці земляни спостерігатимуть повне місячне затемнення

21 лютого рано вранці жителі Землі зможуть спостерігати останнє до 2010 року повне місячне затемнення, під час якого можна буде стежити за тінню нашої планети, що накриває Місяць.

Завтрашнє 3,5-годинне затьмарення буде добре видно майже на всій території планети, за винятком азіатських країн і Австралії.

За розрахунками учених, унікальне явище почнеться в 3:43 по київському часу і завершиться в 7 годин 9 хвилин. Повністю закритою місяць знаходитиметься в період з 5:01 до 5:51.

Місячне затемнення спостерігається на половині території Землі, де на момент цього унікального явища – ніч. Відбувається місячне затемнення в той момент, коли Сонце, Місяць і Земля виявляються на одній лінії, причому наша планета - в центрі.

Астрономи повідомляють, що максимальна теоретично можлива тривалість повної фази місячного затемнення складає 108 хвилин. Слід зазначити, що навіть під час повного затьмарення Місяць не зникає повністю, вона просто стає темно-червоною. Це пояснюється тим, що Місяць навіть у фазі повного затьмарення продовжує освітлювати.

Завтрашнє місячне затемнення буде найбільш виразне видно з території Європи, Росії, Південної і Північної Америки.

Нагадаємо, що попереднє повне місячне затемнення відбулося 28 серпня 2007 року, а ось наступне трапиться 21 грудня 2010 року, повідомляє CyberSecurity.

Зараз ви читаєте новину «Завтра вранці земляни спостерігатимуть повне місячне затемнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі