вівторок, 18 грудня 2007 13:12

Заворотнюк отримала премію ФСБ Росії

Заворотнюк отримала премію ФСБ Росії
Анастасія Заворотнюк отримала премію ФСБ Росії. Керівники ФСБ Росії вручили премії діячам культури та мистецтва за внесок у формування позитивного образу співробітника органів державної безпеки. Це вже друге за рахунком нагородження. Російська спецслужба минулого року вшановувала своїх перших переможців. Цього року розмір премій і сам приз не змінилися. Лауреатам вручили пам"ятні знаки з символікою ФСБ і грошові призи у розмірі 100 тисяч рублів за перше місце, 50 тисяч – за друге і 25 тисяч – за третє. Всього в шести номінаціях лауреатами премії ФСБ цього року стали 16 осіб. Режисер художнього фільму "Код Апокаліпсису" Вадим Шмельов удостоєний першої премії у номінації "Кіно й телефільми". Другій премії у номінації "Акторська робота" удостоєна Анастасія Заворотнюк за роль офіцера ФСБ у цьому фільмі.

Автор і виконавець Олександр Розенбаум став лауреатом премії в номінації "Музичне мистецтво". У номінації телевізійні і радіопрограми перша премія вручена Сергію Медведєву, авторові й ведучому документального фільму "Операція Агент.ру" з циклу "Луб"янка". Другу премію в цій номінації журі присудило Ігорю Прокопенку, ведучому документальної програми "Військова таємниця" телекомпанії РЕН ТБ. Рой Медведєв відмічений першою премією в номінації "Художня література і журналістика" за книгу "Андропов".

Першу премію також отримав загиблий актор Олександр Дедюшко – посмертно. Він удостоївся нагороди за особистий внесок у формування образу офіцера спецслужб у фільмах "Псевдонім "Албанець", "Сармат" і "Оперативний псевдонім". Newsland.

Зараз ви читаєте новину «Заворотнюк отримала премію ФСБ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі