вівторок, 22 червня 2021 13:08

Завершилося формування підрозділів КОРД - фото
6

Завершальне формування КОРД відбулося в Черкаській та Тернопільській областях
Фото: Нацполіція
Завершальне формування КОРД відбулося в Черкаській та Тернопільській областях
Перші присяги поліцейські КОРД склали 6 травня 2016 року
Перші присяги поліцейські КОРД склали 6 травня 2016 року
Перші присяги поліцейські КОРД склали 6 травня 2016 року

22 червня 2018 року національна поліція завершила формування територіальних підрозділів поліції особливого призначення "Корпус оперативно-раптової дії".

Три роки тому відбувся 14-й випуск бійців КОРД у Черкаській і Тернопільській областях.

"Поліцейські пройшли нелегкі випробування та склали важкий іспит. Вони отримають сертифікати та їх призначать у відділи для проведення спеціальних поліцейських операцій в управліннях КОРД у Черкаській і Тернопільській областях. Цей випуск завершує стовідсоткове формування територіальних підрозділів КОРД", - говорить перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нацполіції готують штурмових собак для спецпідрозділу КОРД

Спеціальний агент із правоохоронних питань посольства США в Україні Метью Торесон привітав випускників і пообіцяв, що посольство підтримуватиме розвиток спецпідрозділу КОРД.

Підрозділ Національної поліції КОРД створений для опрацювання надзвичайних ситуацій, рівень яких перевищує можливості сил оперативного реагування чи оперативно-розшукових підрозділів. Він почав діяти в березні 2016 року. У разі необхідності спецпризначенці КОРД можуть брати участь у спецопераціях зі знешкодження небезпечних злочинців, звільненню заручників, здійснювати силову підтримку інших підрозділів поліції, а також брати участь в антитерористичних операціях під егідою СБУ.

4 березня 2016 року перші 37 бійців спецпідрозділу КОРД приступили до виконання своїх обов'язків. За підтримки американських партнерів перші спецпризначенці отримали свідоцтва про проходження курсу підготовки.

Впродовж двомісячного курсу навчання бійці навчалися веденню поліцейських спеціальних операцій Управління боротьби з наркотиками Міністерства юстиції США та прикордонного патруля BORTAC.

17 березня 2016 року у рамках створення Програми захисту свідків у складі КОРД Нацполіції стартували перші тренінги з US Marshal.

Перші 35 бійців спецпідрозділу Нацполіціі КОРД склали присягу 6 травня 2016 року в Київській області. Після присяги бійці вирушили на службу в Харківську область.

22 липня 2016 року представник ФБР вручив українським бійцям сертифікати про закінчення базового курсу із застосуванням спеціальної зброї і тактики. Загалом в 2016 році спецпідрозділи КОРД розпочали свою роботу в Києві, Київській, Сумській, Харківській, Донецькій і Рівненській областях.

31 січня 2017 року бійці спецпідрозділу КОРД направили в прифронтове місто Авдіївку на яку напередодні почався наступ з боку бойовиків та бандформувань.

28 травня 2017 року в обстріляну терористами Красногорівку Донецької області направили спецпідрозділ КОРД для надання допомоги громадянам, а також для посилення охорони громадського порядку і зруйнованих адмінбудівель.

12 березня 2015 року міністр МВС Арсен Аваков у звіті "100 днів діяльності уряду: шлях до стабілізації" повідомив, що на базі батальйонів особливого призначення та спецпідрозділів МВС створять єдиний підрозділ спеціального призначення, який матиме назву КОРД.

28 жовтня 2015-го розпочалося приймання кандидатів на базі Національної академії внутрішніх справ у Києві. Загалом тестування пройшли майже 1,3 тис. претендентів на службу в спецпідрозділі.

Зараз ви читаєте новину «Завершилося формування підрозділів КОРД - фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі