вівторок, 02 березня 2021 07:45

Завантаженість 130%: на Прикарпатті лютує Covid-19

Завантаженість 130%: на Прикарпатті лютує Covid-19
Завантаженість ліжок хворими на Covid-19 становить 130%. Фото: pixabay.com

У лікарнях Івано-Франківська завантаженість ліжок, виділених для Covid-хворих, становить понад 100%. У центральній міськлікарні наразі лікуються 358 пацієнтів із Covid-19. 100 хворих знаходяться у важкому стані. 16 людей перебувають у реанімації.

Лікарня просить ректора національного медуніверситету звільнити приміщення однієї з кафедр, яка розташована в лікарні, аби додатково розгорнути приблизно 20 ліжок. Окрім того, в перинатальному центрі облаштовують ще одне відділення для хворих. Там розмістять 40 ліжок, розповів заступник головного лікаря медзакладу Володимир Вовчук, передає "Суспільне Карпати".

"Ситуація в лікарні залишається напруженою. Вона керована, але напружена. Кількість хворих і кількість госпіталізацій не зменшується. І так ще цей тиждень і, можливо, наступний доведеться працювати. У нас є місця, виділені в одному з відділень на 5 поверсі. Є проблема підібрати персонал, тому працюємо над цим, щоб дозабезпечити. Інших питань у нас нема – ліки є, кисень є, от з персоналом нам дуже важко", - сказав він.

В міській клінічній лікарні №1 завантаженість ліжок хворими на Covid-19 становить 130%, розповів головний лікар Тарас Василик.

"На 200 ліжках, які ми розгорнули для госпіталізації пацієнтів, лежать 249 пацієнтів. Нам доводиться залучати коридори та ліжка, які розгорнуті на базі перинатального центру", - сказав Василик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський вакцинується від Covid-19 у прямому ефірі

В Україні станом на ранок понеділка виявили 4285 нових хворих на коронавірус. Лідером за кількістю заражень стала Вінниччина. Там нарахували 598 нових хворих. Далі йдуть Івано-Франківська - 526, Житомирська - 466, Чернівецька - 335 та Львівська - 315 - області.

Зараз ви читаєте новину «Завантаженість 130%: на Прикарпатті лютує Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі