понеділок, 22 вересня 2008 13:23

Затверджена програма тестування на 2009 рік

Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук затвердив Програму зовнішнього оцінювання навчальних досягнень вступників до вищих навчальних закладів, яке буде проводитися в 2009 році. У наступному році кількість предметів, охоплених зовнішнім тестуванням, буде скорочено з 11 до 8: українська мова і література, історія України, математика, біологія, фізика, хімія, географія та іноземна мова - англійська, німецька, французька або іспанська на вибір учасника.

Як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО), підготовка тестів для зовнішнього оцінювання, яке буде проводитися в 2009 році, проходитиме тільки на основі затверджених програм, і "жодного питання, що виходить за межі затверджених програм, в тестах не буде". Перелік програм і шкільних підручників, за якими можна підготуватися, розміщений на сайті УЦОЯО.

Центр рекомендує користуватися під час підготовки тільки цими виданнями. "Не користуйтеся посібниками, довідниками та іншою літературою, виданою без узгодження з Міністерством освіти і науки або з Українським центром оцінювання якості освіти", - наголосив УЦОЯО, додавши, що в бібліотеках навчальних закладів є "Зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень випускників загальноосвітніх навчальних закладів 2008", яке також рекомендують використати під час підготовки до зовнішнього оцінювання.

"На жаль, перевидання цього посібника в 2009 році не буде. Однак, беручи до уваги те, що в цьому посібнику немає матеріалів для підготовки до тестування з іноземних мов, Український центр оцінювання якості освіти планує в кінці 2008 року видати доповнення до нього, де будуть подані зразки тестових завдань з англійскої, німецької, французької та іспанської мов. Це видання також надійде до бібліотек загальноосвітніх навчальних закладів", - наголосили у УЦОЯО.

У свою чергу в Інформаційному центрі незалежного навчання повідомили, що в складанні тестових завдань 2009 року братимуть участь кваліфіковані фахівці, які навчалися за міжнародними програмами: викладачі вищих і професійно-технічних навчальних закладів, методисти, наукові працівники, вчителі загальноосвітніх навчальних закладів.

Найближчим часом УЦОЯО обіцяє оприлюднити основні технічні параметри тестів 2009 року: кількість завдань, їх основні форми, час, необхідний для виконання завдань, наявність "відкритої" частини і тому подібне.

Нагадаємо, в цьому році до вишів вступило близько 400 тис. абітурієнтів, які на зовнішньому незалежному тестуванні набрали 124 бали і вище, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Зараз ви читаєте новину «Затверджена програма тестування на 2009 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі