вівторок, 21 жовтня 2008 14:06

Затримано хакерів, які через інтернет отримували доступ до закордонних рахунків

Служба безпеки України у взаємодії з Національною поліцією Королівства Нідерланди і Федеральною службою безпеки Російської Федерації провела спецоперацію по затриманню кібершахраїв. За її наслідками припинена протиправна діяльність громадян України і Росії, пов"язана з незаконним доступом через мережу Інтернет до клієнтських рахунків закордонних банків, повідомили у прес-центрі СБУ.

В результаті скоординованих заходів були встановлені особи учасників міжнародного угрупування. Одночасно в декількох містах України і Росії в місцях перебування правопорушників вилучені речові докази протиправної діяльності, зокрема комп"ютерне устаткування і носії інформації.

В ході операції було встановлено, що зловмисники вживали дієвих заходів конспірації, зокрема засоби захисту електронного листування. Для незаконного втручання в роботу електронних систем банків використовувалося шкідливе програмне забезпечення і розгалужену мережу уражених цим забезпеченням комп"ютерів.

Успіх спецоперації СБУ і правоохоронних органів іноземних держав є наочним прикладом актуальності об"єднання зусиль правоохоронного співтовариства в протидії міжнародної кіберзлочинності, зазначили в прес-центрі СБУ, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Затримано хакерів, які через інтернет отримували доступ до закордонних рахунків ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі