вівторок, 12 травня 2020 17:44

Затримані організатори онлайн-магазину з продажу наркотиків можуть отримати до 10 років в'язниці - Крищенко

Поліція Києва поклала край діяльності інтернет-магазину з продажу психотропних наркотичних речовин. Про це повідомив глава ГУ НПУ в Києві Андрій Крищенко.

Незаконний бізнес організували двоє 23-річних наркоторговців. Речовини зберігали в квартирі, доставляли покупцям через кур'єрські служби. Під час обшуку в квартирі було вилучено 1560 марок ЛСД, 3164 таблетки і банківські картки, на які зловмисникам переказували гроші за товар.

 

Під час особистого обшуку одного з фігурантів поліцейські вилучили 60 грамів висушеної речовини рослинного походження, 51 таблетку МDМА та пляшку з бутиратом. В автомобілі його спільника виявили 8 пакетів із висушеною речовиною рослинного походження, 264 таблетки, 81 пляшку з бутиратом, 167 кондитерських виробів із каннабісом і кілька марок. На чорному ринку загальна вартість вилучених психотропних речовин становить 10 млн грн.

 

Крім організаторів, був затриманий 32-річний житель Броварів, який купив у зазначеному інтернет-магазині наркотики. Правоохоронці вилучили в нього пакет із наркотичною речовиною білого кольору вагою приблизно 50 грамів.

Як повідомив Андрій Крищенко, щодо цього факту розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. "Санкція статті - позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна. Проводяться слідчі дії, у рамках яких будуть встановлені всі деталі злочину, а також можливі причетні особи", - заявив Крищенко.

Він зазначив, що для київської поліції боротьба з наркозлочинністю є одним із пріоритетних завдань: "Із розвитком месенджерів і криптовалютних операцій серйозна частка цього чорного бізнесу перейшла в онлайн. Кияни чекають від нас рішучої й ефективної протидії. Ця робота в пріоритеті, залучаємо всі підрозділи, зокрема департамент кіберполіції".

Зараз ви читаєте новину «Затримані організатори онлайн-магазину з продажу наркотиків можуть отримати до 10 років в'язниці - Крищенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі