неділя, 26 травня 2019 15:29

Затримали 2 активістів за акцію проти Зеленського

Затримали 2 активістів за акцію проти Зеленського
Президент України Володимир Зеленський закликав правоохоронців не затримувати протестувальників на вулицях України, якщо вони не порушують закон. Фото: www.rbc.ua

У Рівному 2 активістів забрали до відділку поліції за мітинг проти президента Володимира Зеленського. Одна з них була неповнолітньою.

Про це повідомляє UA:Рівне.

В поліції опинилися 20-річний хлопець і 16-річна дівчина, у яких на одному з плакатів було написано за імпічмент новому президенту. За словами учасниці пікету Дар' ї Коцюруби, спочатку в її адресу пролунали погрози від перехожої, а потім до них підійшов поліцейський.

"Мене і мого друга особисто не задовольнили призначення кварталівців та люстрованих людей на державні посади. Також виступи президента російською мовою на території України. У нас було написано на плакатах: "Україна – поза законом", "Імпічмент президенту", "не кумівство, а по-братськи", - розповіла дівчина.

За її словами, у відділенні поліції вона сиділа біля двох годин, після чого до неї прийшла жінка-правоохоронець і покликала давати показання.

"Я не пішла, я вийшла на вулицю, тому що була без матері і не була особливо затриманою. Вона почала мені перегороджувати дорогу. Я не могла пройти. Вона почала кричати на мене. Вона почала дзвонити своєму "головному", як вона сказала. Він прийшов і сказав мені, що я все ж затримана. Вони кричали на мене, тиснули", – розповідає Дар' я Коцюруба. Пізніше її з відділення поліції забрала матір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського затягують у пастку - Портников

Президент України Володимир Зеленський закликав правоохоронців не затримувати протестувальників на вулицях України, якщо вони не порушують закон. Про це він написав у Facebook.

Він зазначив, що дівчину і хлопця, які влаштували протест проти нього у Рівному, не затримували, але вважає, що відносно них правоохоронці повинні були діяти м'якше.

Заступник начальника Рівненського міськвідділу поліції Іван Телега пояснив, що громадяни звернулися в поліції у зв'язку з тим, що дві людини здійснюють мітинг на Майдані Незалежності з метою дискредитації президента України. В результаті перевірки на місці пікету виявили двох неповнолітніх з плакатами.

Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко висловила обурення затриманням активістів і нагадала.

"Нагадаю, п'ять попередніх років Банкову (Адміністрацію президента), Раду, Кабінет міністрів, обладміністрації мало не щодня пікетували, оголошували голодування, розбивали намети, встановлювали унітази, розвішували труси, закидали іграшковими свинями, і це іноді бували досить агресивні, а не тихі акції. По-різному поводилися учасники мітингу, це була демократія. Всіх цих мітингувальників проти "бариг" не чіпали... Висловлюю обурення затриманням двох неповнолітніх в Рівному. Готую запит в Нацполіцію", - написала вона в Facebook.

21 травня президент Володимир Зеленський опублікував указ про розпуск парламенту. Позачергові вибори до Верховної Ради відбудуться 21 липня.

Зараз ви читаєте новину «Затримали 2 активістів за акцію проти Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі