четвер, 03 квітня 2008 10:52

Засуджений до тюремного ув"язнення азербайджанський журналіст почав голодування

Почав голодовку журналіст азербайджанської опозиційної газети "Азадліг" ("Свобода") Мірза Сакіт, засуджений до тюремного ув"язнення, повідомляє Интерфакс-Азербайджан.

"Сьогодні Сакіт почав акцію голодовки на знак солідарності з журналістами, що відбувають покарання у в"язницях і також проводять голодовку", - сказали в редакції "Азадліге".

У свою чергу в прес-служби Пенітенціарної служби Мін"юсту Азербайджану повідомили, що вони "знають про те, що Сакіт мав намір почати з четверга акцію голодовки, проте поки не отримали від виправної установи офіційного підтвердження про цей факт".

Стало відомо, що поки служба не має в своєму розпорядженні офіційного повідомлення про початок голодовки братом Сакіта - головним редактором газети "Азадліг" Ганіматом Західовим, також засудженому до тюремного ув"язнення.

За словами співбесідника агентства, "з офіційним зверненням про голодовку з 26 березня звернувся тільки журналіст Ейнулла Фатуллаєв (засуджений в 2007 році строком на вісім років по звинуваченню в підбурюванні до тероризму)".

Як зазначають азербайджанські правозахисники, в голодовці беруть участь екс-міністр охорони здоров"я Азербайджану Алі Інсанов, що відбуває 11-річний термін тюремного ув"язнення.

Правозахисник Саїда Годжаманлі зазначив, що "Інсанов почав акцію з другого квітня на знак солідарності з журналістами і сьогодні планує офіційно повідомити керівництво Виправної установи N13, де він відбуває термін покарання".

Сакіт засуджений за зберігання і вживання наркотиків, Західов - за нанесення тілесних ушкоджень, а Фатуллаєв - за підбурювання до тероризму.

Нагадаємо, що ще в липні минулого року кореспондент азербайджанської газети Nota Bene Фарамаз Аллахвердієв, який відбуває тюремний термін, оголосив голодування і зашив рот нитками, повідомляють правозахисники.

Близькі засудженого журналіста стверджували, що таким чином він висловлює протест проти тюремного вироку, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Засуджений до тюремного ув"язнення азербайджанський журналіст почав голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі