вівторок, 24 липня 2007 09:01

Засуджені довічно болгарські лікарі повертаються на батьківщину літаком Саркозі (ФОТО)

Болгарські медики, засуджені до довічного ув"язнення за зараження лівійських дітей ВІЛ-інфекцією, відбули з Лівії до Болгарії на борту літака президента Франції Ніколя Саркозі, повідомило у вівторок, 24 липня, агентство Reuters.

П"ятьох болгарських медсестер і палестинського лікаря, нині громадянин Болгарії, було арештовано 1999 року в Лівії за звинуваченням у навмисному зараженні ВІЛ понад 400 дітей. Спочатку всіх їх засудили до страти, проте тиждень тому цей вирок був замінений на довічне ув"язнення.

Засуджені, вимагаючи перегляду справи, стверджували, що невинні і що до них застосовувалися тортури, щоб добитися зізнання.

Болгарія добивалася, щоб медики відбували покарання на батьківщині. Після відміни смертного вироку Лівія заявила про готовність розглянути питання про депортацію засуджених у Софію, пише РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Засуджені довічно болгарські лікарі повертаються на батьківщину літаком Саркозі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі