середа, 19 квітня 2017 18:36

Заступник міністра пояснила, чому Росія не втече від Гааги

Заступник міністра пояснила, чому Росія не втече від Гааги
Російські дипломати на слуханнях 19 квітня / фото: РБК

Міжнародний суд ООН визнав логіку України в підходах до застосування конвенції з протидії фінансуванню тероризму.

Про це у Facebook пише заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Рішення суду не звільняє Росію від відповідальності.

"Ми очікуємо, що Російська Федерація невідкладно і повною мірою виконуватиме рішення суду і припинить порушення міжнародного права щодо України. Сьогоднішнє рішення є важливим для міжнародного права, яке доводить свою дієвість у відновленні справедливості у світі. Це рішення визнало серйозність ситуації, до якої призводять дії Росії, і що громадяни України потребують захисту. Це стосується як Криму, так і Донбасу", - пише вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму поновлять освіту українською

Опубліковали повний текст рішення Гаазького суду щодо справи України проти Росії. В ньому йдеться про часткове задоволення позову. У ньому українська сторона наголосила на тому, що Росія порушила дві конвенції ООН - з протидії фінансуванню тероризму та з ліквідації всіх форм расової дискримінації. Київ звинуватив Москву в підтримці тероризму і постачанні зброї в Україну, а також у дискримінації кримських татар і українців на території Криму.

Зараз ви читаєте новину «Заступник міністра пояснила, чому Росія не втече від Гааги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі