пʼятниця, 18 січня 2008 17:05

Заступник Кондолізи Райс йде у відставку

Заступник Кондолізи Райс йде у відставку
Заступник держсекретаря США у політичних справах Ніколас Бернс йде у відставку.

Як стало відомо, Кондоліза Райс зробить пізніше в п"ятницю офіційну заяву із цього приводу. Вона має намір рекомендувати на цей пост Уільяма Бернса, що посідає в даний час посаду посла США в Росії.

Ніколас Бернс народився в Баффало (штат Нью-Йорк), потім жив і вчився в Бостоні, опанував французьку мову в Сорбонні. За освітою - історик. Він почав дипломатичну службу з відрядження до Мавританії, де був стажистом посольства. Потім працював в посольстві в Каірі та генконсульстві в Єрусалимі, де відповідав за розподіл допомоги серед палестинців.

У Госдепартаменті Бернса тоді вважали одним з найбільш здатних молодих дипломатів. Потім при президентові Джорджі Буші-старшому він працював у відділі Держдепартаменту, що відповідав за відносини з Радянським Союзом.

Це був період, коли цією ж проблематикою в Білому домі займалася Кондоліза Райс, нинішній держсекретар. Протягом п"яти років, з 1990 по 1995 рік, при президентові Біллі Клінтоні, Бернс працював в Білому домі, керував відділом Ради безпеки, що займався Росією, Україною і країнами Євразії.

У 1997 році був призначений послом США в Греції, а в 2001-му - постійним представником (послом) США при НАТО. Він був затверджений на посаду заступника держсекретаря з політичних питань в березні 2007 року, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Заступник Кондолізи Райс йде у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі