середа, 25 червня 2008 08:31

Заступник генсека ООН з безпеки пішов у відставку

Заступник генсека ООН з безпеки пішов у відставку
Заступник генерального секретаря ООН з питань безпеки сер Девід Венесс пішов у відставку через недоліки в роботі, які могли привести до двох терактів в столиці Алжиру 11 грудня 2007 року, передає агентство France Presse.

В результаті тих вибухів, відповідальність за яких узяла на себе "Аль-Каїда в країнах ісламського Магрибу", загинула 41 людина, зокрема 18 співробітників ООН.

Для розслідування обставин терактів в січні 2008 року генсек ООН Пан Гі Мун створив спеціальну комісію, яка обнародувала результати роботи в цей вівторок. За даними комісії, ряд обставин указує на те, що декілька співробітників місії ООН в Алжирі, зокрема високопоставлених, не зуміли прийняти належні заходи для запобігання терактам і ліквідації їхніх наслідків.

За словами Пан Гі Муна, після доповіді комісії Венесс добровільно подав заяву про відставку. Не дивлячись на те, що його відставка була прийнята, він продовжить виконувати свої обов"язки до тих пір, поки йому не буде знайдена заміна.

Девід Венесс, який очолив Департамент з питань безпеки ООН в січні 2005 року, до свого призначення на цю посаду більше 10 років очолював контртерористичний відділ Скотланд-Ярду, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Заступник генсека ООН з безпеки пішов у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі