неділя, 18 серпня 2019 17:06

Заступницю мера звинуватили в нанесенні збитків бюджету на 700 тис. грн

Заступницю мера звинуватили в нанесенні збитків бюджету на 700 тис. грн
Чиновниці вже оголосили підозру. Фото: Proms

Одну із заступниць мера Житомира звинуватили в нанесенні збитків державі на понад 700 тисяч гривень.

Як зазначається, перебуваючи на посаді начальника одного з управлінь Житомирської міської ради та розпорядника бюджетних коштів, чиновниця уклала з переможцем публічних закупівель (ProZorro) заздалегідь збитковий тендер на закупівлю медичного обладнання. Про це повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ України.

Договір уклали з комерційною структурою, яка під час здійснення тендеру запропонувала ціну лота з однаковими технічними характеристиками значно вищу за пропозиції інших учасників.

У поліції зазначили, що заступниця міського голови у процесі конкурсних торгів із закупівлі медичного обладнання порушила принцип економії використання бюджетних коштів. А це призвело до збитків бюджету на суму у понад 700 тисяч гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАБУ показало "схему поборів" Гримчака

Чиновницю звинувачують у службовій недбалості, їй загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з можливим штрафом від 250 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Правоохоронці затримали голову Коростенської районної ради. Він вимагав хабар за здачу в оренду лікарняних приміщень,

Зараз ви читаєте новину «Заступницю мера звинуватили в нанесенні збитків бюджету на 700 тис. грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі