понеділок, 24 січня 2011 09:32

Засновника WikiLeaks назвали найгіршим австралійцем за невміння зберігати секрети

Засновника WikiLeaks назвали найгіршим австралійцем за невміння зберігати секрети

Австралійський чоловічий журнал Zoo Weekly підбив підсумки конкурсу на звання "гіршого австралійця року". Цей титул у 2011 році дістався засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу, уродженому австралійцю.

У супровідній статті зазначається, що Ассанж прославився як людина, яка не вміє зберігати секрети. Він весь рік займався тим, що "ябедничав на інших", вважають у Zoo Weekly.

"Джулс, найближчим часом не чекай запрошень на вечерю", - пишуть редактори журналу.

Заснований Ассанжем WikiLeaks придбав скандальну популярність в 2010 році, після публікації секретних документів США про військові кампанії в Іраку та Афганістані. Пізніше ресурс опублікував у вільному доступі конфіденційне листування американських дипломатів.

Сам Джуліан Ассанж зараз знаходиться у Великій Британії, де очікує чергового засідання суду з питання своєї екстрадиції до Швеції. У Стокгольмі Ассанжа звинувачують у сексуальних домаганнях.

Рейтинг, який Zoo Weekly складає щорічно, має жартівливий характер. Згадки в ньому удостоюються люди, які своїми діями в минулому році зганьбили Австралію і тому не заслуговують право називатися австралійцями.

Наприклад, друге місце у списку найгірших австралійців за 2011 рік зайняв бог. Його видання дорікнуло в тому, що він "затопив" три чверті австралійського штату Квінсленд. Замикає трійку данська кронпринцеса Марі, яка народилася в Австралії. Її Zoo Weekly дорікає за данський акцент, набутий за роки проживання в Данії.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Засновника WikiLeaks назвали найгіршим австралійцем за невміння зберігати секрети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі