понеділок, 27 грудня 2010 09:00

Засновник WikiLeaks виданням автобіографії оплатить судові витрати

Засновник WikiLeaks виданням автобіографії оплатить судові витрати

Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж виручить за видання автобіографії більше 1,5 мільйона доларів.

Про це повідомляє Agence France-Presse з посиланням на інтерв'ю Ассанжа газеті The Sunday Times.

Американське видавництво Knopf виплатить йому 800 тисяч доларів, а контракт з британським Canongate укладений на суму близько 500 тисяч доларів. За підрахунками Ассанжа, прибуток принесуть і ринки інших країн.

"Я не хочу писати книгу, але доведеться. Я вже витратив 200 тисяч фунтів на судові витрати, а мені потрібно захищати себе і підтримувати WikiLeaks на плаву", - заявив Ассанж журналістам.

Нагадаємо, Ассанж є фігурантом справи про сексуальні домагання, розслідування якого ведуть правоохоронні органи Швеції. На початку грудня 2010 року він був затриманий у Великій Британії, а потім відпущений під заставу. Британські судові органи почнуть розглядати запит зі Швеції на екстрадицію Ассанжа 7 лютого 2011.

Після того, як WikiLeaks почав публікацію секретного дипломатичного листування Держдепартаменту США, у сайту виникли фінансові труднощі. Так, пожертвування для ресурсу відмовилися переводити система електронних платежів PayPal і компанії Visa і MasterCard. Найбільший банк США Bank of America також припинив обслуговування рахунків WikiLeaks.

Як повідомлялося, в 2010 році сайт Ассанжа отримав у вигляді пожертвувань близько мільйона євро, причому суми переказів різко знизилися в другій половині року. На зарплати співробітникам WikiLeaks в 2010 році пішло близько 100 тисяч євро, причому дві третини цієї суми склало винагороду самому Ассанжу.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Засновник WikiLeaks виданням автобіографії оплатить судові витрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі