вівторок, 11 січня 2011 09:03

Засновник WikiLeaks сьогодні постане перед судом

Засновник WikiLeaks сьогодні постане перед судом

Сьогодні, 11 січня, засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж постане перед судом у Лондоні, який буде розглядати питання про його видачу Швеції, де він звинувачується в сексуальних злочинах.

Зазначимо, що шведська прокуратура вимагає видачі Ассанжа на підставі кількох звинувачень з боку двох шведок в сексуальних злочинах, зокрема в зґвалтуванні. Захист австралійця наполягає на політичному підґрунті справи.

Сайт WikiLeaks став всесвітньо відомим після того, як 28 листопада розпочав публікувати десятки тисяч конфіденційних і секретних документів Держдепартаменту США, включаючи листування з посольствами.

У вже опублікованих документах, які було надіслано американськими дипломатами у Вашингтон, президент РФ Дмитро Медведєв характеризується як політик, який коливається і побоюється, президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад порівнюється з Адольфом Гітлером, Ніколя Саркозі названий голим королем, канцлер Німеччини - Ангела Тефлон Меркель, а президент Афганістану Хамід Карзай - параноїком.

Прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, на думку американських дипломатів, є "політично і фізично слабким" персонажем, виснаженим до того ж своїм невгамовним сексуальним апетитом.

Документи також свідчать про те, що американські дипломати отримували вказівки добувати інформацію про співробітників ООН.

Крім того, з'явилася інформація про те, що у прем'єр-міністра Туреччини є вісім рахунків у швейцарських банках, а Ніколя Саркозі, на думку дипломатів із США, є найбільш проамериканським президентом Франції за останній час

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров назвав опубліковані документи "кумедним чтивом".

Нещодавно засновник сайту Джуліан Ассанж, відповідаючи на запитання користувачів сайту британської газети The Guardian, повідомив, що в разі фізичної розправи над ним, або будь-якої іншої форми усунення від справ, або перешкоджання роботі сайту більшість отриманих сайтом конфіденційних матеріалів буде опубліковано автоматично.

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Засновник WikiLeaks сьогодні постане перед судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі