середа, 22 грудня 2010 09:22

Засновник WikiLeaks пише мемуари: права на публікацію вже продані

Засновник WikiLeaks пише мемуари: права на публікацію вже продані

Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж напише мемуари, повідомляє у вівторок, 21 грудня, британська газета The Guardian.

Про підготовку публікації книги засновника WikiLeaks повідомив у своєму мікроблозі на Twitter Клаудіо Лопес - голова літературного підрозділу іспанського видавничого дому Random House Mondadori. За даними Лопеса, Ассанж повинен здати рукопис мемуарів у березні 2011 року. Ймовірна дата надходження книги у продаж, а також сума гонорару Ассанжа поки не уточнюються.

У Великій Британії, пише The Guardian, публікацією мемуарів займеться видавництво Canongate, а в США - Knopf, що є підрозділом Random House. За даними газети, представники Canongate вже підтвердили факт домовленості з Ассанжем. У свою чергу прес-служба Random House, з якою зв'язалося агентство Reuters, заявила, що поки не має інформації про підготовку книги спогадів засновника WikiLeaks

Раніше німецьке видавництво Econ Verlag домовилося про публікацію мемуарів колишнього колеги Ассанжа по роботі в WikiLeaks Даніеля Домшайт-Берга. Спогади екс-соратника Ассанжа, озаглавлені "Усередині WikiLeaks. Мій час в найнебезпечнішому сайті світу", вийдуть в світ у кінці січня 2011 року.

Джуліан Ассанж - засновник сайту WikiLeaks, що спеціалізується на публікації секретної інформації - є фігурантом справи про сексуальні домагання, розслідування якої ведуть правоохоронні органи Швеції. Ассанж висунуті на його адресу звинувачення категорично заперечує, стверджуючи, що його переслідують за публікації на WikiLeaks.

7 грудня 2010 Ассанж, міжнародний ордер на арешт якого видали правоохоронні органи Швеції, був затриманий на території Великої Британії. 16 грудня засновник WikiLeaks був відпущений під заставу. Скільки часу займе процедура розгляду запиту Швеції на екстрадицію Ассанжа, поки не відомо.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Засновник WikiLeaks пише мемуари: права на публікацію вже продані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі