пʼятниця, 23 травня 2008 16:54

Засновник Backstreet Boys сяде у в"язницю на 25 років

Засновник і колишній менеджер популярних бойз-бендів Backstreet Boys і "N Sync Лу Перлмен звинувачений у шахрайстві на суму в 300 мільйонів доларів і засуджений до 25 років позбавлення волі, повідомляє @music.

Протягом 25 років Перлмен переконував людей інвестувати свої заощадження в дві фіктивні компанії, які були фінансовими пірамідами. Серед жертв його афери опинилися як мінімум 250 приватних осіб, які втратили в цілому 200 мільйонів доларів, і 10 фінансово-кредитних установ, збитки яких склали 100 мільйонів доларів.

На суді Перлмен визнав свою провину і пообіцяв допомогти слідству у викритті своїх спільників. У відповідь суддя Кендалл Шарп заявив, що зменшуватиме термін ув"язнення на місяць за кожен мільйон доларів, повернений жертвам. "За дев"ять місяців, що пройшли з дня мого арешту, я почав усвідомлювати яких збитків завдав людям. Мені дуже шкода, і я приношу щирі вибачення за те, що трапилося", - заявив Перлмен.

У 2005 році Перлмен створив новий бойз-бенд Us5. Він намагався переконати суд відстрочити початок тюремного висновку, щоб мати можливість управляти справами групи і використовувати гроші від її діяльності на погашення боргів своїм жертвам. Проте суд відмовив в задоволенні його клопотання.

Відзначимо, що група "Backstreet Boys" була створена в 1992 році. Прорив групи на американському музичному ринку стався лише через п"ять років і протягом ще п"яти років вони користувалися величезним успіхом у дівчат-підлітків.

В 2001 році група була внесена до Книги рекордів Гіннесу як комерційно найуспішна підліткова вокальна команда всіх часів. Останній альбом "Backstreet Boys" під назвою "Never Gone" був випущений в 2005 році й досяг третьої позиції в американському хіт-параді. Його тираж по всьому світу складає на сьогодні більше 3 млн екземплярів. Сумарний тираж всіх альбомів групи давно перевалив за 100-мільйонну позначку, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Засновник Backstreet Boys сяде у в"язницю на 25 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі