Ексклюзиви
понеділок, 03 березня 2008 13:43

Зарплата співробітників СБУ в 5 разів менша, ніж у розвідників ФСБ Росії

Заступник глави СБУ Світлана Нєжнова розповіла, що зарплата співробітників служби безпеки у 5 разів менша, ніж у розвідників ФСБ Росії.

"Прапорщики отримують 1100 гривень, зарплата оперативних співробітників, які ризикують своїм життям, складає 1500 гривень. Уявіть, на якому рівні може знаходитися безпека країни при таких зарплатах", - розповіла в інтерв"ю "Дело" Нєжнова. - В середньому зарплати складають близько 3 тисяч гривень, але це з урахуванням вищих офіцерів, а їх в Службі безпеки не так багато. Молодь не тримається, йде.

За словми замглави СБУ, бюджет Служби необхідно збільшити у 1,2 мільярди гривень, щоб можна було збільшити зарплату вдвічі.

"Минулого року, коли був інший Кабінет Міністрів, до СБУ відносилися, м"яко кажучи, не дуже добре. Якщо для МВС і Міноборони підняли зарплату на 20%, збільшивши фінансування на 500 і 450 мільйонів відповідно, то в СБУ збільшили аж на 0,6%, - говорить вона. - Практика європейських країн показує, що заробітні плати співробітників спецслужб повинні бути вище на 30-50%, чим в Міністерстві оборони і інших аналогічних структурах".

Нєжнова порівняла зарплати українських співробітників СБУ з ФСБ в Росії.

"У п"ять разів. Якщо там співробітник, який пропрацював рік, отримує тисячу доларів, то у нас - тисячу гривень, - відзначила вона. - В світі прийнято розраховувати витрати на спецслужби як 1% від ВВП. У такому разі безпека держави буде на гідному рівні. Якщо у нас Міністерство економіки задекларувало 850 мільярдів гривень ВВП, то бюджет наш повинен складати 8 мільярдів. Ми маємо два".

Зараз ви читаєте новину «Зарплата співробітників СБУ в 5 разів менша, ніж у розвідників ФСБ Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути