четвер, 03 березня 2011 12:27

Заради презентації "iPad 2" хворий Джобс перервав відпустку
7

Фото: Фото: Reuters

На спеціальному заході в Сан-Франциско, США, 2 березня публіці показали другу версію сенсорного планшета від компанії "Apple" - "iPad 2". Презентацію провів голова компанії Стів Джобс, незважаючи на те, що зараз він перебуває в безстроковій відпустці за станом здоров'я.

За свідченнями присутніх на презентації журналістів, його появу на сцені вітали стоячи.

Презентація розпочалася з повідомлення про один з трьох онлайн-магазинів "Apple" - "iBooks", де нещодавно подолали межу в 200 млн акаунтів. Джобс також розповів про те, що розробникам сторонніх додатків для "App Store" компанія виплатила близько $ 2 млрд. Нещодавно компанія також випустила свій 100-мільйонний "iPhone".

"Коли ми казали, що "iPad" - це чарівний продукт, з нас сміялися. Але так і вийшло. Казали про те, що у нього "неймовірна" ціна - але подивіться на пропозиції наших конкурентів", - сказав глава компанії.

У новому пристрої - абсолютно новий дизайн. Крім того, як кажуть в компанії, він значно швидший - працює на новому чіпі А5. CPU прискорений вдвічі, обробка графіки - в 9 разів. Як стверджують у компанії, це перша "таблетка" на ринку на двоядерних процесорах.

Також, у нового пристрою дві камери - передня і задня, є HDMI-вихід (1080p). Він отримав гіроскоп, яким вже оснащені "iPhone" і "iPod touch". Друга версія пристрою на 33% тонша за попередню: 8,8 мм замість 13,4 мм. Новий "iPad" тонший, ніж "iPhone". Крім традиційного чохла, тепер до пристрою пропонують переднє покриття для захисту екрану.

Його поставлятимуть в двох кольорах - білому і чорному, і продаватимуть в мережах двох операторів - "AT & T" і "Verizon". Незважаючи на "розгін" пристрою, "життя" його батарейки, як і в попередньому варіанті, вистачає на 10 годин у режимі активного використання, і близько місяця - у пасивному режимі. Ціна пристрою також залишена на попередньому рівні - $ 499. Продажі пристрою почнуть вже з 11 березня цього року - в США.

Світові продажі розпочнуться 25 березня. Пристрій з'явиться в магазинах Австрії, Австралії, Бельгії, Канади, Чехії, Данії, Фінляндії, Франції, Греції, Ісландії, Італії, Ірландії, Угорщини, Японії, Люксембургу, Мексики, Нідерландів, Нової Зеландії, Норвегії, Польщі, Португалії, Іспанії, Швеції , Швейцарії та Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Заради презентації "iPad 2" хворий Джобс перервав відпустку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі