середа, 06 лютого 2008 12:29

Запуск газопроводу Nabucco знову відкладають

 Проект Nabucco з будівництва газопроводу з каспійського регіону до Європи в обхід Росії, буде введений у дію  2013 року. Таким чином, терміни введення в дію газопроводу відкладаються ще на рік, повідомляє агентство Bloomberg. Раніше датою запуску Nabucco називався 2012 рік, а спочатку запуск був намічений на 2011 рік.

У консорціум Nabucco Gas Pipeline International, який реалізує проект, входять австрійські OMV, угорська MOL, румунська Transgaz, болгарська Bulgargaz і турецька Botas. Очікується, що до проекту приєднається німецький енергетичний концерн RWE. Вартість будівництва проекту, який передбачає прокладання до 2011 року газопроводу до Австрії з району Каспійського моря через територію Туреччини, становить п"ять мільярдів євро.

Варто відзначити, що у Nabucco є альтернатива - російський проект газопроводу "Південний потік". Він повинен пройти від Росії (Краснодарський край) до болгарської Варни по дну Чорного моря. Потім його планується продовжити у двох напрямах: до півдня Італії, а також у центр Європи. Партнером російського "Газпрому" за цим проектом є італійська Eni, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Запуск газопроводу Nabucco знову відкладають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі