вівторок, 11 лютого 2020 10:13

Запрацювала гаряча лінія для запобігання домашньому насильству

Запрацювала гаряча лінія для запобігання домашньому насильству
Кожна шоста жінка в Україні пережила принаймні одну з форм насильства. Фото: pravda.com.ua

В Україні запустили гарячу лінію для запобігання домашньому насильству за номером 1547.

"За даними ООН, кожна шоста жінка в Україні пережила принаймні одну з форм насильства протягом останніх 12 місяців. Від 1 до 3 млн дітей в Україні стають свідками або жертвами домашнього насильства. Мій заступник Юлія Гусєва, яка координує проєкт, періодично розповідає історії тих, хто звернувся по допомогу. Кров холоне у жилах!" - повідомив міністр Кабміну Дмитро Дубілет у Facebook.

Зазначив, що проєкт працює за новим принципом - на спільній платформі. Завдяки цьому Кабмін запустив гарячу лінію досить швидко, а також заощадив близько 25 млн грн бюджетних коштів, які спочатку планували витратити на створення окремого кол-центру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мене 10 років ґвалтувала дружина: українець наважився на відверту розповідь

"Проєкт перебуває на перетині відразу кількох міністерств. Саме такі проєкти, в яких потрібне залучення різних команд, найскладніші в Кабміні, але й найбільш ефективні", - додав міністр.

В Україні планують створити Фонд відшкодування коштів особам, які пережили насильницькі злочини. Він має запрацювати 2021-го. Щорічно такі виплати отримуватимуть від 10 тис. до 20 тис. потерпілих. Жертва отримає кошти на фізичну та психологічну реабілітацію одразу після нападу, якщо надасть відповідні висновки судмедексперта і довідку з Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Запрацювала гаряча лінія для запобігання домашньому насильству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі