Ексклюзиви
понеділок, 20 вересня 2010 14:59

Запоріжжя просить Західну Україну допомогти продуктами

Запоріжжя просить Західну Україну допомогти продуктами

Запорізький губернатор Борис Петров звернувся до своїх західноукраїнських колег з проханням надати допомогу Запоріжжю - картоплею, крупами і цукром, ціни на які особливо підскочили в регіоні.

Про це 17 вересня, заявив перший заступник запорізького губернатора Володимир Кальцев.

"Ми чудово розуміємо, що зняти напругу на ринку можна тільки завезенням продукції. Ми найближчим часом очікуємо і організуємо поставку (із Західної України - ред.) на територію міста і, звісно, області тих товарів, які на сьогоднішній день є або під ажіотажним попитом, або дефіцит яких на ринку спостерігається", - зазначив Кальцев під час обласної селекторної наради, присвяченій боротьбі зі зростанням цін на продукти.

Він також закликав чиновників обласного центру налагоджувати постачання продуктів на ринки Запоріжжя безпосередньо від районних сільгоспвиробників. Для доставки продуктів, вважає перший заступник губернатора, можна залучити транспорт промислових підприємств міста.

Нагадаємо, раніше прем"єр-міністр Микола Азаров запропонував створити в регіонах України продовольчі запаси для подолання ажіотажних сплесків на ринку продовольства.

Також прем"єр заявляв, що у держави є достатні запаси гречки, зерна та інших продовольчих товарів для забезпечення стабільності продовольчого ринку та цін.

proUA

Зараз ви читаєте новину «Запоріжжя просить Західну Україну допомогти продуктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути