Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 13:11

"Запхали в машину. Пригрозив ножем" - у столиці прощаються із керівником циганського театру

"Запхали в машину. Пригрозив ножем" - у столиці прощаються із керівником циганського театру
До Києва Ігор Крикунов переїхав на початку 1980-х. Спочатку був актором музично-драматичного театру "На Подолі". Циганський театр "Романс" заснував 1993 року. Фото: Facebook

Сьогодні в циганському театрі "Романс" у Києві прощаються з його художнім керівником Ігорем Крикуновим. Він помер 11 травня від ускладнень після коронавірусу. Мав 67 років.

Після закінчення Щукінського училища в Москві Ігор Крикунов був актором московського циганського театру "Ромен". Працював там 13 років. До Києва переїхав на початку 1980-х. Спочатку був актором музично-драматичного театру "На Подолі". Циганський театр "Романс" заснував 1993 року.

"Наприкінці 1990-х ставив виставу "Циганська муза" за поемою Ліни Костенко. Перед постановкою вирішив із нею зустрітися. Купив букет троянд. У квартиру мене впустив її чоловік, попросив почекати в коридорі. Я годину просидів, а вона не вийшла. А тоді вривається: "Скільки можна під дверима стояти? До мене цигани прийшли, все має кипіти, бурлити". Кажу: "Та я прийшов до вас знайомитися. Бурлити пізніше почну". Ліна Василівна обняла троянди й дала добро на постановку. Після прем'єри сказала: "Для Крикунова я завжди вдома", - розповідав Ігор Миколайович Gazeta.ua.

Знявся у семи художніх фільмах. Зокрема, "Циганка Аза" та "Скажене весілля 3". Жив у шлюбі з артисткою 62-річною Людмилою Крикуновою. Виховали двох дітей. Донька Жанна - актриса, син Олександр - підприємець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер найстаріший у світі голлівудський актор

"Про те, що вийду заміж за Ігоря, знала за два роки до зустрічі. Якось по телевізору транслювали "Голубий вогник" за участю Ігоря. Тітка поклала мені руку на плече і сказала: "Запам'ятай цього чоловіка. Він — твоя доля". Весною 1974-го пішла на Бессарабський ринок по полуниці. Помітила, що за мною стежать троє циган. На Хрещатику вони зупинили весільну "Волгу" з лялькою на капоті. Запхали мене в машину і привезли в готель "Славутич". Я намагалася вистрибнути з авто. Ігор пригрозив ножем: "Не опирайся своїй долі". Весілля гуляли тиждень. Грошей на обручки не було. Коли йшли до загсу, Ігор наламав червоної горобини. Нанизав ягоди на нитку, вийшли дві обручки і браслет. Досі їх зберігаємо", - розповідала Людмила Крикунова.

Британський актор 54-річний Пол Ріттер помер від пухлини мозку. В останні хвилини з ним були дружина Поллі, сини Френк і Ной. Пол Ріттер знявся більш як у 40 фільмах і серіалах. Найвідоміші - "Квант милосердя", "Гаррі Поттер і Принц-напівкровка", "Інферно". У серіалі "Чорнобиль" виконав роль одного з головних антагоністів - інженера Анатолія Дятлова. Серіал отримав премію "Золотий глобус" і три - "Еммі".

Зараз ви читаєте новину «"Запхали в машину. Пригрозив ножем" - у столиці прощаються із керівником циганського театру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути