понеділок, 14 липня 2008 14:19

Запасів борошна в Києві вистачить лише на тиждень

Столичні хлібозаводи, що входять у ВАТ "Хліб Києва", з 15 липня вимушені припинити відвантаження хліба підприємствам і приватним підприємцям, які займаються реалізацією хліба поза Києвом.

Як повідомили в прес-службі ВАТ "Хліб Києва", про це в понеділок заявив голова правління ВАТ "Хліб Києва" Ігор Мазуріка.

"На такий крок нас змусила піти ситуація, яка склалася на наших хлібокомбінатах. Враховуючи те, що запасів борошна залишається на тиждень, ми не можемо дозволити собі залишити жителів столиці без хліба. Щодня за межі Києва вивозиться більше 100 тонн хлібної продукції, і якщо цей хліб залишатиметься в столиці, то ми зможемо якийсь час утримувати ситуацію", - заявив Мазуріка.

Він підкреслив, що в даний момент йде робота над рішенням питання щодо компенсацій хлібовиробникам і формуванням нової системи ціноутворення. Для цього створена робоча група, до якої увійшли представники Київської міської держадміністрації і депутати Київради.

Голова правління ВАТ "Хліб Києва" заявив, що це питання повинне бути вирішене в найкоротші терміни. Унаслідок заборгованості хлібопекарських підприємств, що все збільшується перед постачальниками, існує реальна загроза зупинки хлібозаводів. Так, днями був зупинений хлібозавод в броварах через відключення газу за борги підприємства.

Як повідомлялося, питання про компенсацію хлібовиробникам їх збитків повинна розглянути Київрада на засіданні 17 липня.

Тим часом, вже в минулі вихідні дні в окремих районах Києва також були утруднення з постачаннями хліба, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Запасів борошна в Києві вистачить лише на тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі