четвер, 14 лютого 2008 10:21

Заняття спортом допомагають подолати депресію

У Великобританії росте число медиків, які прописують людям із депресією як лікувальну терапію заняття спортом або регулярну зарядку. Три роки тому тільки 5% докторів рекомендували від нервово-психічних розладів фізичну активність, в 2007 році - вже 22%. Фізична активність допомагає пацієнтам із помірними формами депресії, підвищуючи відчуття власної гідності, позбавляючи емоційної напруги і викликаючи вироблення в мозку ендорфінів - химікалій, що сприяють позитивним емоціям, упевнені британські фахівці Фонду розумового здоров"я і Королівського коледжу терапевтів.

Виявилось, що в Англії 61% експертів розумового здоров"я розділяють думку, що спортивна розминка допомагає людям фізично, соціально і біологічно, але дві третини лікарів не мають навичок складання плану подібної методики лікування. Разом із антидепресивним лікуванням і психологічними терапіями дослідники Фонду розумового здоров"я сформулювали програму фізичної активності для людей із депресією, що була схвалена Міністерством охорони здоров"я країни і зараз упроваджується в багатьох клініках.

Лікарі додають, що депресія - складна хвороба, яка залучає безліч чинників ризику, як то генетики, навколишнього середовища, способу життя, рівнів специфічних речовин в мозку, психології та індивідуальності людини. Ця хвороба є третьою за рахунком причиною поганого самопочуття серед жінок і десятою - серед чоловіків. У певний момент життя кожна четверта жінка і кожен шостий чоловік у світі страждає від депресії. Згідно прогнозам Усесвітньої організації охорони здоров"я, до 2020 року депресія буде другою глобальною проблемою здоров"я після хвороб серця, повідомляє Newsland.
Зараз ви читаєте новину «Заняття спортом допомагають подолати депресію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі