понеділок, 31 березня 2008 18:37

Жан-Поль Бельмондо повертається на екрани в головній ролі у фільмі "Людина і його собака"

Популярний 74-річний французький актор Жан-Поль Бельмондо, після шести з половиною років, повертається на екрани, знявшись в головній ролі у фільмі "Людина і його собака", зйомки якого завершені у Франції.

Цю стрічку, ремейк картини Вітторіо де Сікі "Умберто Д" 1952 року, режисер Франсіс Юстер знімав спеціально для знаменитого актора.

У новому фільмі Бельмондо грає в ньому пенсіонера Шарля, вигнаного з будинку і покинутого всіма, окрім свого собаки - Клапа. У відчаї герой стрічки вирішив звести рахунки з життям і всівся на залізничних коліях, проте його врятував чотириногий друг.

"Хоча я знявся в 95 фільмах і зіграв 40 театральних ролей, на цих зйомках я був щасливий як ніколи, - сказав Бельмондо в інтерв"ю. - Цей фільм не схожий на те, що я робив раніше, ця робота - зовсім в іншому ключі".

У серпні 2001 року на Корсиці Бельмондо переніс інсульт. "Я пішов в туалет і прокинувся в лікарні, - розповідає він. - Я чув все, що говорили навколо. Наприклад, що, можливо, вони не зуміють мене врятувати. Я розумів все, що зі мною відбувалося, і сказав собі, що це, ймовірно, кінець".

"Коли пізніше я намагався розмовляти з дружиною, у мене виходили нечленороздільні звуки, яких ніхто не розумів. Пішло декілька років, щоб знов знайти мову і навчитися ходити! Хіба міг я сподіватися, що колись знову опинюся на знімальному майданчику і почую слово: "Мотор"?"

"Крім того, перед початком роботи раптом з"явилися чутки, ніби я знаходжуся в комі, - говорить Бельмондо, - і тоді я вирішив не тільки всім довести, що я ще тут, але і стати прикладом для тих, хто після нещасного випадку схильний замкнутися в собі".

Останній крупний план Бельмондо був знятий 20 березня під оплески всієї знімальної групи. "Людина і його собака" вийде на екрани 14 січня 2009 року, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «Жан-Поль Бельмондо повертається на екрани в головній ролі у фільмі "Людина і його собака"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі