вівторок, 25 листопада 2008 13:17

Замовником вбивства Політковської був російський політик

Замовником вбивства оглядача "Нової газети" Ганни Політковської був російський політик. Про це, посилаючись на обвинувальний висновок, заявив адвокат обвинувачених у справі про загибель журналістки Мурад Мусаєв. За його словами, в обвинувальному висновку також вказаний мотив вбивства - це "критичні викриваючі матеріали Політковської".

Слухання у справі про загибель Ганни Політковської почалися 19 листопада в Московському окружному військовому суді. На лаві підсудних за звинуваченням у вбивстві журналістки опинилися брати Джабраїл та Ібрагім Махмудови, а також Сергій Хаджікурбанов. Ще один фігурант справи, співробітник ФСБ Павло Рягузов, підозрюється в перевищенні службових повноважень. Він, за версією слідства, передав вбивцям інформацію про те, де живе журналістка.

Безпосередній виконавець вбивства, яким слідство вважає Рустама Махмудова, переховується від правосуддя і оголошений в міжнародний розшук. 24 листопада 2008 року глава СКП РФ Олександр Бастрикін заявив, що правоохоронним органам "приблизно відома" країна, де переховується вбивця журналістки, і що вже ведуться переговори щодо його екстрадиції.

Оглядач "Нової газети" Ганна Політковська була застрелена в Москві на Лісовій вулиці в під"їзді будинку, де вона проживала, 7 жовтня 2006 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Замовником вбивства Політковської був російський політик». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі