четвер, 12 лютого 2009 18:42

Залізничні квитки продаватимуть через інтернет

Залізничні квитки продаватимуть через інтернет

Кабінет міністрів України дозволив продаж залізничних квитків через телекомунікаційні мережі загального користування - Інтернет, автомати самообслуговування, мобільний зв"язок.

Як повідомляється на сайті уряду, відповідні зміни на засіданні Кабміну в середу були внесені до Порядку обслуговування пасажирів на залізничному транспорті.

Для вдосконалення системи продажу квитків вводиться електронний проїзний документ, що дозволяє пасажирові оплачувати проїзд, оминаючи касу.

Під час посадки на поїзд провідник вагона за допомогою спеціального приладу перевірить самостійно роздрукований пасажиром посадковий квиток.

Кабмін розраховує, що введене нововведення посприяє захисту прав споживачів і поліпшенню умов їх обслуговування під час користування залізничним транспортом.

Міністерство транспорту і зв"язку має намір відкрити 5-6 тис. пунктів для купівлі проїзних квитків для міжміського проїзду на автобусах, поїздах і польотів на літаках за системою "Єдиний квиток" до кінця 2009 року.

Перший такий пункт Мінтрансзв"язку мало намір відкрити в лютому.

Мінтрансзв"язку оцінює впровадження системи "Єдиний квиток" в 20 млн. гривень.

Система "Єдиний квиток", що діє в Європі, полегшує управління транспортними потоками й оптимізує фінансові розрахунки.

Пасажири одержать можливість через Інтернет замовляти будь-які квитки на всі види транспорту з одного населеного пункту до іншого, навіть якщо між ними немає прямого сполучення.

За матеріалами Интерфакс-Украина, Українські Новини

Зараз ви читаєте новину «Залізничні квитки продаватимуть через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі