четвер, 26 лютого 2009 17:40

Закордонні паспорти подорожчали на 150 гривень

Закордонні паспорти подорожчали на 150 гривень

Кабмін встановив додаткову плату у розмірі 150 грн. за фотографування при оформленні закордонного паспорту.

Згідно з постановою Кабінету міністру, яку прийняли 25 лютого, стягується додаткова плата розміром у 150 грн. за послуги з оформлення закордонного паспорта, повідомив керівник прес-служби ГУ МВС у Київській області Микола Жукович. Кошти стягуються за процедуру фотографування на закордонний паспорт.

Нагадаємо, раніше фотографування було безкоштовним, стягувалося лише держмито розміром близько 180 грн. та плата за послуги паспортних столів розміром близько 10 грн.

До речі, в будь-якому фотосалоні така послуга обходиться не дорожче 20 гривень, причому у вартість входить і друк 4-х знімків на принтері, чого в ОВІРі не роблять.

Обійтися без дорогої фотопослуги не вдасться. Навіть якщо ви принесете своє вже готове цифрове фото, його не приймуть. Раніше стягувалося лише держмито у розмірі 170 грн. і плата за послуги паспортних столів в розмірі близько 10 грн. Тепер вартість нетермінового оформлення закордонного паспорта складатиме майже 350 грн., а термінового - 520.

За матеріалами РБК-Україна, Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Закордонні паспорти подорожчали на 150 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі