четвер, 03 травня 2007 11:27

Закінчились теледебати між Руаяль та Саркозі

Буквально кілька хвилин тому завершилися теледебати між учасниками другого туру президентських виборів у Франції - кандидатом від правих сил та колишнім міністром внутрішніх справ Ніколя Саркозі та соціалісткою Сеголен Руаяль.

Це була остання спроба кандидатів на найвищу у країні посаду переконати виборців. Наслідки двобою - вже в неділю. Тоді французи прийдуть на дільниці, щоби підтримати кандидатів у другому турі.

Усміхнена та у строгому діловому костюмі - соціалістка Сеголен Рауяль за кілька хвилин до початку телевізійного двобою випромінює оптимізм та упевненість. На перемогу у теледебатах рішуче налаштований і кандидат від правих сил та колишній міністр внутрішніх справ Ніколя Саркозі. Напередодні він порівняв останні дні політичної кампанії із славнозвісною велогонкою "тур де Франс" і заявив про готовність "прийти до фінішу" першим. Теледебати у прямому ефірі обидва учасники другого туру президентських виборів називали останньою спробою переконати французів у правильності свого політичного курсу. Для соціалістки Сеголен Руаяль, яка згідно із соціологічними опитуваннями, програє кандидату від правих сил Ніколя Саркозі, телевізійний двобій був спробою завоювати симпатії тих виборців, які у першому турі голосували за інших кандидатів. Розпочалася розмова із викладу поглядів, яким має бути наступний президент Франції.  Саркозі запевнив - у разі свого обрання він орієнтуватиметься на досягнення конкретного результату та забезпечить французів реальними правами. Руаяль зі свого боку більше говорила про дотримання чільником держави моральних принципів у зовнішій та внутрішній політиці.

Пересічні французи твердять, що теледебати допоможуть остаточно визначитися тим, хто не вирішив, чи йти взагалі на виборчі дільниці цієї неділі. Націоналіст Жан марі Лє Пен, який у першому турі набрав близько одинадцяти відсотків, закликав своїх прибічників бойкотувати голосування шостого травня. І саме дискусія у прямому ефірі має змусити майже чотири мільйони виборців вирішити - чи виконувати свій громадянський обов"язок чи дослухатися свого політичного ватажка.

Згідно з останніми соціологічними опитуваннями, відстань між Рауяль та Саркозі - шість відсотків на користь екс-міністра внутришніх справ. Втім експерти не виключають сенсації на недільному голосуванні. Навіть якщо Руаяль не вдаться перемогти 6 травня, вона вже стала першою француженкою, що вийшла до заключного туру президентських перегонів, повідомляє П`ятий канал.
Зараз ви читаєте новину «Закінчились теледебати між Руаяль та Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі