вівторок, 07 жовтня 2008 17:17

Захоплений в Ірані літак виявився цивільним

Захоплений в Ірані літак виявився цивільним і не мав відношення до США, передає агентство FrancePresse з посиланням на іранське державне телебачення. Раніше агентство FARS повідомило про захоплення американського військового літака. Про те, що літак належить ВПС США, заявлялося тому, що на борту затриманого повітряного судна знаходилися декілька американських військових.

За уточненими даними, літак, що порушив повітряний простір Ірану, змусили приземлитися іранські винищувачі ще в неділю, 5 жовтня. Допит людей (повідомлялося, що пасажирами були п"ятеро високопоставлених військових і троє цивільних осіб), які знаходилися на борту літака, тривав добу, після чого їх відпустили.

Іранська влада з"ясувала, що літак насправді прямував до Афганістану і потрапив в повітряний простір Ірану помилково.

Іранське агентство FARS повідомляло, що літак прилетів до Ірану зі сторони Туреччини та рухався на невеликій висоті, щоб не потрапити у поле зору іранських ППО, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Захоплений в Ірані літак виявився цивільним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі